23 Ocak 2015 Cuma

Yol Arkadaşım... Nerdesin ?


Sezen Aksu'nun Onno Tunç ardından yazılmış en güzel sözlerini içerir bu şarkı... Kaybedilmiş bir arkadaşa yazılmış modern tarzda bir ağıt... Bu şarkının bende apayrı bir yeri var. Kardeş olmak için illa biyolojik bir bağ olması gerektiğini öğrendim 2012 senesinin Haziran ayında. Kendimi çok yalnız hissettiğim bir günde yazdığım bir mesaj sayesinde tanıştık yol arkadaşımla... Hayata aynı pencereden baktığım, benimle aynı dili konuşan ve anlayan birisi çıktı karşıma... Dertlerime, mutluluklarıma, aşklarıma, hayallerime, hayal kırıklıklarıma, en güzel zamanlarıma ve en dibe vurdum dediğim anda hep ortak oldu duygularıma.

Yüz yüze hiç görüşmeden arada adına yol arkadaşlığı dediğim bir "kardeşlik" bağı oluştu... Aylar sonra artık tanışmamızın zamanı geldi dediğimde o da çok sevindi. Yüzünü hiç görmediği birisine evini ve hayatını açacak kadar cömert bir insan kaç kere çıkar ki insanın karşısına şu hayatta...

Beyaz kazağıyla beni karşılamak için yol kenarında arabasından inip yanıma gelişi hala dün gibi aklımda... İlk karşılaşma anında sanki yıllardır tanıdığım ama uzun süre görüşmediğim bir arkadaşımmış gibi rahat ve huzurluydum. Hayatımın en güzel ve huzurlu 1 haftasını geçirdim.

Sonrasında her gün en az 1 saat telefonla konuşmadığımda kendimi huzursuz hissettiğim bir yol arkadaşım ve kardeşim oldu...

Ankara Simit Sarayında keyifli bir günün kısa özeti :)
Ve şimdi yol arkadaşım hayatını değiştirecek bir yol ayrımı eşiğine geldi. Eğer her şey yolunda giderse Avrupada çalışmaya başlayacak... Hayatında her zaman en iyilerin olmasını istediğim kardeşimin gitmesi durumunda artık her istediğimde göremeyeceğim için içim biraz buruk. Diğer yandan da hep istediği ve savunduğu özgür yaşam biçimine kavuşacağı için de çok mutluyum... Araya giren birkaç bin kilometre mesafenin bu kadar güçlü bir bağı koparabileceğine asla inanmıyorum.

Umarım her şey istediğin gibi olur Yol Arkadaşım...

İyi ki varsın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder